Még a januári testületi ülésen a képviselők megszavazták, hogy a város csatlakozzon a lakossági LED-csereprogramhoz. Ahogy arról hírt adtunk, márciusban elindult a regisztráció, így április 15-ig mindazok jelentkezhettek az akcióra, akiknek a nevére villanyszámla érkezik. Egy háztartás átlagosan 15 izzóra jogosult.

Berkes Jánosné is regisztrált a programba. Miután a kérését jóváhagyták, átvette az izzókat a városháza ügyfélszolgálatán. Ahogy mondta, örömmel fogadták a lehetőséget, mert a LED technológia a háztartás költségeit is jelentősen csökkenti. Mindenki tudja, hogy egy LED égő nagyon drága. Tetemes összegbe kerül. A másik, hogy az energiatakarékosság nálunk is fontos szempont. Úgyhogy igyekszünk úgy gazdálkodni, hogy minél kevesebb költségünk legyen ezzel kapcsolatban isrészletezte.

Berkes Jánosné háztartásába 15 LED izzó került, így a csereprogramnak köszönhetően a világítás teljes egészében kicserélődhetett az egész házban.

A városvezetés igyekszik minden olyan lehetőséget kihasználni, amivel a hatvaniak életét könnyebbé tudják tenni – erre már Horváth Richárd polgármester hívta fel a figyelmet:

 „Megragadunk minden olyan alkalmat, amivel segíteni tudunk a hatvaniaknak, hogy egy kicsit jobbá és könnyebbé tegyük a mindennapokat. Ezért csatlakoztunk a LED-csereprogramhoz is, így azok a hatvaniak, akik regisztráltak, mostantól átvehetik az izzókat a városháza ügyfélszolgálatán. Így hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy ezekben a háztartásokban csökkentsük az energiafogyasztást.” 

Akik április 15-ig regisztráltak értesítést kapnak az átvétel idejéről. Az izzókat pedig a városháza ügyfélszolgálatán lehet átvenni. Egy háztartás maximum 50 izzóra lehet jogosult.

Fotó: Albert Péter