Énekes előadással, zongorajátékkal, mesemondással, valamint tánccal is készültek a tehetséges ötös iskolás diákok az idei Ötös Gálára. Az intézmény hagyományosan év végéhez közeledve megrendezi ezt az eseményt, ahol a tehetséges fiatalok bemutathatják mit tanultak az elmúlt hónapokban. A gyerekek sokat készültek erre a napra és izgatottak várták a fellépést. Én egy ilyen nagyanyókás nagyapókás produkcióban fogok fellépni az egész osztályommal, én leszek a nagyapóka. Sok dalt és szöveget tanultam meg erre az előadásra – mondta Baráth Olivér második osztályos tanuló.

A Hatvani 5. Számú Általános iskola tornaterme szinte színházteremmé változott: kék színű függöny díszítette a hagyományos bordásfalat, amely színpadias hangulatot adott a helyszínnek. A mostani Ötös Gálán csaknem hetvenen léptek fel. Mivel az intézmény három éve már a Kocsis Albert Zeneiskola kihelyezett tagozata, így többségében a zeneiskola növendékei mutatták meg tehetségüket.

„Talán azt a legfontosabb, hogy ilyenkor lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek arra, hogy szerepeljenek, hogy megtapasztalják milyen az, amikor egy közönség előtt kell a tudásukat megmutatni, és ez fejleszti a diákok önbizalmát, ezen kívül megtanulnak szerepelni, mert egy kis közönség előtt biztosan megy, de más egy nagy iskolai színpadon – hangsúlyozta Kutalik Márta az intézmény igazgatója.

Az idei Ötös Gálát 15. alkalommal rendezte meg az iskola, a gyerekek most is színes és kreatív műsorokkal búcsúztatták a tanévet. Az utolsó tanítási nap június 16-án lesz.  

Fotó: Rozgonyi Dezső