Laska Bence kapta az év Heves Megyei Sportolója díjat. A Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Juhász Attila Simon nemrég adta át a 2022. évi kitüntetéseket.

A fiatal kick-box bajnok az elmúlt években többször is megmérettette magát, első komoly nemzetközi versenyeredményét 2012-ben érte el Horvátországban egy világbajnokságon, ahol a 14 éven aluli korosztályban aranyérmet szerzett. Továbbá néhány éve Világkupa-győzelmet aratott az Austrian Classic kick-box versenyen, nemrég pedig a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon bizonyította tudását, ahol sikerült aranyérmet szereznie, K-1 75 kg-os kategóriában. A Magyar Kick-box Szövetség válogatott tagjaként indult el a 2018 szeptemberében, Olaszországban megrendezett világbajnokságon, ahol bronzérmes lett. Azóta is sorban gyarapítja érmei számát.

Laska Bence azt mondta: nagyon hálás a most kapott elismerésért is. – Múlthét pénteken átvehettem a 2022-es munkám gyümölcsét, hiszen, nekem ítélték a 2022-es évre a Heves Megyei Év Sportolója díjat. Nagy köszönettel tartozom a családomnak, edzőimnek és csapattársaimnak a rengeteg áldozatért. Külön szeretném megemlíteni a RE-GYM-et és a Hatvani Thaibox Klub -ot, valamint edzőimet, Rehák Györgyöt, Hatvani Ferencet és Németh Szabolcsot. Sok év munkája és számos nemzetközi verseny eredménye ez a díj, rendkívül jólesik az elismerés.

A sportoló a jövőben is folytatja az edzést és mindent megtesz céljai elérése érdekében.

Fotó: Laska Bence