Eger csaknem egymilliárd, Gyöngyös 380 millió forintot kapott és Heves támogatása is meghaladja a 77 millió forintot – írja közösségi oldalán Horváth Richárd polgármester, hozzátéve, hogy ezt, ha lakosságarányosan nézzük, akkor azt látjuk, hogy egy hevesi polgár 7700 forint körüli összegre jogosult, egy gyöngyösi csaknem 14 ezer forintra, míg az egriek esetében ez nagyjából 18.500 forint, ezzel szemben a hatvaniak után alig 1500 forintot adott a kormány.

Horváth Richárd emlékeztetett arra, hogy számításaik szerint 600-800 millió forint többletet jelentenek idén a rezsikiadások Hatvanban. Ehhez pluszban még hozzájön a bevételarányosan egyre emelkedő szolidaritási hozzájárulás is. Mint írta: egyre többet fizetnek be a központi költségvetésbe és ezzel pedig nincsenek összhangban a támogatások. A polgármester kiemelte: november végén tárgyaltak a Miniszterelnökségen a város helyzetéről illetve ezt megelőzően kitöltötték Balla György miniszteri biztos által kért táblázatot a válság okozta többletterheinkről. Így pontos képet adott a város arról, hogy milyen nehéz helyzetbe került Hatvan is sok más településhez hasonlóan.

A rezsitámogatás összegét nem tartjuk méltányosnak és elfogadhatónak, így annak mértékéről újabb tárgyalásokat fogunk kezdeményezni“- fogalmazott a polgármester.

Horváth Richárd hangsúlyozta: emellett továbbra is mindent meglesznek azért, – ahogyan a posta esetében is- hogy az alapvető szolgáltatások színvonala és elérhetősége megmaradjon Hatvanban.