Ismét a Szent István általános iskola tornaterme adott otthont azoknak a diákoknak, akik különböző sorversenyeken mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket. A sportnapot harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete. A vetélkedőn több hatvani általános iskola mellett, a rózsaszentmártoni iskola hatodik, hetedik osztályos tanulói is részt vettek.

Lazányi Jánosné kifejtette, nagyon örül annak, hogy a gyerekek ilyen lelkesek, és a mai napon sokat mozoghatnak a játékos feladatoknak köszönhetően.

– Sok munka volt megszervezni ezt az eseményt, de eddig minden nagy jól alakul, később lesz eredményhirdetés is. Az első három helyezettet fogjuk díjazni, illetve vigaszdíjakat is fogunk kiosztani a résztvevő gyerekeknek – részletezte Lazányi Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének elnöke.

A verseny célja, hogy felhívják a tanulók figyelmét az egészségtudatos magatartás fejlesztésére és az egészséges életmód rákmegelőző hatására.

Tóth Máté elmondta, hogy sokat sportol szabadidejében, és nagyon várta már a verseny napját.

– Szeretem, hogy a sportolás miatt egészségesebben élhetek. A két kedvenc mozgási formám az edzés és a futball. Az edzésnek köszönhetően fejlesztem a fizikai erőmet is, és az állóképességem is folyamatosan javul – részletezte Tóth Máté, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola tanulója.

A Magyar Rákellenes Liga a jövőben is azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a cselekvés fontosságára, így további rendezvényekkel készülnek a betegség megelőzése érdekében.

Fotó: Albert Péter