Profi játékvezető irányításával játszottak a diákok a II. Hatvani Kosár Kupán. Az eseményen az ÚRKÁI, a Kossuth Lajos Általános Iskola, valamint a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola csapatai vettek részt. A gyerekek szerint ehhez a sporthoz többféle készségre és képességre van szükség, például gyorsaságra, kézügyességre, és az sem hátrány, ha valaki magasabb az átlagnál. Hatvan már az 1950-es években sikeresen teljesített a kosárlabdában, a város férfi és női csapata is NBII-ben szerepelt. A kosár kupa célja pedig az utánpótlásnevelés, hogy a jövőben is hasonlóan jó eredményeket érjen el a város ebben a sportágban is – mondta Cserkuti Szabolcs, utánpótlásedző.

“Ezzel a rendezvénnyel az utánpótláskorú gyerekek számára biztosítunk játéklehetőséget. Abban bízunk, hogy azok a diákok, akik most itt pattogtatják a labdát, ők lesznek majd a jövő bajnokai, a Hatvan KK csapat tagjai.– hangsúlyozta az utánpótlásedző.

A II. Hatvani Kosárlabda Kupát a Kodály Zoltán Általános iskola nyerte, a legjobb dobójátékos Soltész Bálint lett, a legtechnikásabb játékos díjat pedig Buzás Attila kapta.