Bakalár Gábor Tamás édesapjával indult matematika órára a Hatvani Bajza József Gimnáziumban, nyílt napokat tartanak ugyanis az intézményben. A matematika-fizika tagozat érdekli, azt tervezi, hogy mérnök lesz majd. Fizika órán egy látványos kísérletet mutattak be, ez megtetszett neki. – Ebben a suliban minden nagyon szabályozott, és nagyon jól működnek a dolgok. A laboratórium pedig elég menő szerintem – mondta.

A diákönkormányzat tagjai vezették körbe az érdeklődő továbbtanulókat, beszéltek az iskola történetéről, milyen közösségteremtő programokat szerveznek, és miért jó bajzásnak lenni.  – Nagyon magas színvonalú az oktatásunk, ezt mutatja az is, hogy idén Heves megye legjobb gimnáziuma lett a Bajza. Ennek mindannyian nagyon örülünk. Szerintem ez tükrözi igazán a rengeteg odaadó tanítást és nevelést, amit a tanároktól kapunk, ami fontos. Nemcsak tankönyvi tudást, hanem sok szeretetet is kapunk. Ezt nevezném Bajza érzésnek – részletezte Kotán Eszter a Bajza Diákönkormányzat elnöke. Hozzátette: sajnálja, hogy elballag, azonban egyetemen pszichológia szakon szeretné folytatni tanulmányait a jövő évtől. 

A Bajza kiemelkedő eredményeket ér el továbbtanulás tekintetében, a tavalyi évben a diákok mintegy 96%-a nyert felvételt valamilyen felsőfokú intézménybe. Az igazgatónő elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy tanulóikat felkészítsék a jövőre.

Az előrehozott érettségik nagyon népszerűek intézményünkben. Nemcsak angolból és németből, hanem földrajzból, valamint informatikából is. Általában 10. osztály év végén, vagy 11. osztály év elején szokták középszinten letenni az előrehozott érettségit diákjaink, majd a későbbiekben vagy az őszi vagy a tavaszi időszakban az emelt szintűt – foglalta össze Deák Andrea.

Az intézményvezető kiemelte az angol nyelvet. Büszkék arra, hogy közép szinten 94%, emelt szinten pedig ugyancsak több mint 93%-os eredményt értek el tanulóik a legutóbbi érettségi időszakban. A diákok 85%-a pedig rendelkezik komplex B2-es középfokú nyelvvizsgával.

Az elmúlt tanévben 342 nyolcadikos diák, valamint 47 hatodikos diák írt központi vizsgát szövegértésből és matematikából. A középiskolai felvételi vizsga január 21-én lesz.