Azt kívánom, hogy éljék meg boldogan a nőnapot, és legyenek büszkék magukra. Úgy gondolom, hogy mi, férfiak, semmik lennénk önök nélkül – így köszöntötte Lestyán Balázs alpolgármester a hölgyeket a Hegymenet Klub Térségi Szociális Intézmény nőnapi ünnepségén. A Grassalkovich Művelődési Házban tartott eseményre a klub fogyatékosággal élő tagjai készültek műsorral, hogy ezzel kedveskedjenek a körülöttük élőknek és dolgozóknak. Gyurovics Krisztina sokat gyakorolt, társa Kosztyu Balázs pedig elmondta, hogy a nők iránti szeretetét és tiszteletét igyekszik kifejezni a verssel, amivel készült.

Friedrich Tünde, a Hegymenet Klub Térségi Szociális Intézmény terápiás munkatársa úgy fogalmazott: műsoraik összeállításánál mindig figyelnek arra, hogy a fiataloknak a szereplés sikerélmény legyen. A mostani, Virág vagyok én is… elnevezésű előadásra már hónapokkal ezelőtt elkezdek gyakorolni. – A gyerekeink hihetetlen szorgalommal és kitartással csinálták végig ezt a háromhónapos próbát. A felkészülésnek nagy közösségformáló ereje van, hiszen ezek során figyelni kell a másikra, és támogatni kell egymást. A fiatalok szeretnek szerepelni, és utána hosszú heteken keresztül felemlegetik és beszélgetünk róla, öröm nekik, hogy megmutathatják magukat – részletezte.

A fellépő fiataloknak a városvezetők meglepetéssel készültek, minden szereplő csokoládét kapott. A Hegymenet Klub dolgozói egyébként rendszeresen szerveznek a gyerekeknek kirándulásokat, ismeretterjesztő programokat. Voltak már a városházán, ahol Szinyei András alpolgármester vezette körbe a fogyatékossággal élőket az intézményben. Következő eseményük alkalmával pedig a Lipóti Pékség hatvani üzemét tervezik meglátogatni, hogy közösen megnézzék hogyan készül a kenyér.

Fotó: Albert Péter