A Németi Gábor Honismereti Kör tagjai rendszeresen tartanak, összejöveteleket, előadásokat és rendezvényeket a Grassalkovich Művelődési Házban. Azonban most ünnepelni gyűlt össze csoport, ugyanis a kör 25 éve működik Hatvanban. Az eseményen részt vett Horváth Richárd polgármester, aki beszédében méltatta a klubot. – Rendkívül elkötelezett ezt a klub, ami nagyon fontos egy szervezet életében. Örömmel látom azt is, hogy egy erős és összetartó közösség alakult ki a honismereti körben, bízom benne, hogy ez a jövőben is tovább folytatódik – mondta.

A honismereti kört 1999-ben hozta létre Németi Gábor, a hatvani Bajza József Gimnázium egykori történelem szakos tanára. Debrődiné Dobóczy Mária elmondta, hogy minden hónap első csütörtöki napján találkoznak és ismeretterjesztő foglalkozásaik mindig jó hangulatban telnek. – Fontosnak tartjuk azt is, hogy folyamatosan fejlődjünk, ezért minden foglalkozásunkon tartunk egy előadást is, melyben aktuális témákkal foglalkozunk. A csoporttal sokat kirándulunk és ismerkedünk az országunkkal – részletezte.

A Németi Gábor Honismereti Kör fennállásának 25. évfordulójához kapcsolódva készített egy jubileumi kiadványt is, melyben a tagok által írt cikkek és beszámolók olvashatók. A klub új tagok jelentkezését is várja, így aki szeretne csatlakozni a csoporthoz az a Grassalkovich Művelődési Házban érdeklődhet ezzel kapcsolatban.

Fotó: Albert Péter