Vasárnap már harmadik alkalommal rendezték meg az esküvő kiállítást a DISZI aulájában. A programon az érdeklődők többek között megtekinthették a jelenlegi trendeknek megfelelő menyasszonyi ruhákat, öltönyöket és dekorációs elemeket. A látogatók továbbá asztali díszítéseket is megnézhettek és különböző ízvilágú tortákat is megkóstolhattak. A  szolgáltatók több standdal települtek ki, hogy teljeskörűen tájékoztassák az ifjú párokat. – Idén több mint harminc szolgáltató érkezett. Szerettünk volna minél több ötletet adni az esküvőkre készülőknek, hogy a nagy nap felejthetetlen legyen számukra – részletezte Juhász Zsuzsanna főszervező.

Az esküvői előkészületek sok időt és energiát vesznek igénybe. Dely Kitti esküvőszervező nagy segítséget nyújthat a házasodni készülőknek. – Néhány éve kezdtünk el foglalkozni örökcsokrokkal, dekorálással és rendezvényszervezéssel – mondta Dely Kitti, a Kitty’s ékszer alapítója. Hozzátette: idén rengetegen kérték a kék különböző árnyalatait az esküvőkre. Azt jósolja, hogy a jövő év dekorációs színe a barackos árnyalatok és a púder színek lesznek.

A nagy napot mindenki szeretné megörökíteni, ezért az egyik legfontosabb feladat a tökéletes fotóst megtalálni. A fotózással és videózással kapcsolatban is különböző trendek alakulnak ki minden évben. A párok bőven válogathatnak a szolgáltatók közül, hogy ki örökítse meg nekik a menyegzőt. – Nagyon sok újítás van minden évben a képek készítésével kapcsolatban és a trendek is gyakran változnak. Nekünk az elsődleges profilunk az esküvői videózás, amihez egyre több technikát használunk – részletezte Szabó Béla, a MarkyFILMart tulajdonosa.

Akadtak olyan párok, akik egyszerű, családias légkörben tartott menyegzőre vágynak és már csak a helyszínek közt válogatnak. Voltak olyanok is, akik a rendezvény segítségével valósítják meg az álomlagzit. – A helyszínről még nem döntöttünk csak az a biztos, hogy körülbelül hetven vendéget várunk, és a környéken szeretnénk tartani a lakodalmat – mondta Ötvös Ivett, menyasszony.

Magyarországon a házasulandó párok száma folyamatosan növekszik.

Fotó: Albert Péter