A képviselők döntöttek arról, hogy felújítják a volt cukorgyári portaépületet, mivel oda majd átköltözik a Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat. Minderre azért volt szükség, mert a szolgálat jelenleg használt Bajcsy úti épülete már nem nyújtott megfelelő körülményeket. Az átköltöztetés előtt az épületen átalakítási és karbantartási munkálatokat kell elvégezni annak érdekében, hogy az új funkciónak megfelelő feltételek előálljanak.

A 3-as számú főúton tapasztalható forgalmi dugókkal kapcsolatban napirenden volt a lámpák áthangolása, hogy ezzel egy dinamikusabb közlekedés jöhessen létre a városban. Már korábban tárgyaltak a Közúttal, mivel ez teljes egészében hozzájuk tartozik, ők döntenek mindenféle változásról. Most az a megoldás született, hogy egy 90 másodperces és egy 120 másodperces programot is telepítenek a lámpákra, ezzel tesztelik majd, hogy melyik ciklus teszi gyorsabbá a forgalmat. Mindemellett a polgármester kitért arra is, hogy teljes megoldás erre a problémára egy alternatív átkelési szakasz lesz. – Jeleztük és folyamatosan jelezzük a kormányzat felé, hogy a város közlekedését úgy tudjuk tehermentesíteni, ha megvalósul a Zagyván egy alternatív átkelési szakasz. Már kaptunk választ erre Lázár Jánostól, mégpedig, hogy tárgyalni fogják ezt a kérdést – részletezte Horváth Richárd.

Palik Józsefné képviselő felvetette, hogy múlt héten a Heves Megyei Közgyűlés elfogadott egy határozatot, amiben elutasították a hatvani önkormányzatot azzal kapcsolatban, hogy kritizálta a megyei pályázatok elbírálását. Horváth Richárd polgármester kitért rá, hogy ezt a határozatot az MSZP-s Érsek Zsolt kezdeményezte. – Az az Érsek Zsolt kezdeményezte ezt, aki idén februárban meghirdetett egy sajtótájékoztatót arról, hogy a Heves megyei Fidesz hogyan dózerolja el a hatvani pályázatokat. Akkor ez elmaradt és azóta sem tartotta meg, de ezt az előterjesztést véghez tudta vinni – fogalmazott a városvezető.

A testületi ülés végén Basa Zoltán, az Együtt Hatvanért Egyesület képviselője lemondott tisztségéről. –
Az elkövetkezendő két esztendőben választások lesznek Magyarországon, a minél eredményesebb szereplés érdekében a demokratikus ellenzéki pártok előrehaladott tárgyalásokat folytatnak és a legtöbb helyen meg is egyeztek a feltételekről. Heves megye 3. választókerületében a szocialista partnerek egyik feltétele volt, hogy a DK jelöltjének támogatása fejében, ők helyet kérnek a hatvani testületben. Mindent mérlegelve, sok álmatlan éjszakát követően úgy döntöttem, hogy bár választóimat nagy tiszteletben tartom, mégsem állhatok egy választási együttműködés útjába. A helyi önkormányzatban a tevékenységemet a következő választásokig felfüggesztem, települési önkormányzati képviselői helyemről a mai nappal lemondok! Utódomnak konstruktív és építő munkát kívánok, az óvatlan rombolás eltüntethet olyan alapokat is, amire már lehetetlen lesz építkezni. Bízom benne, hogy képviselőként már nem óhajtja havonta feloszlatni a testületet – jelentette be Basa Zoltán.