A júniusi testületi ülésen a képviselők több támogatásról is döntöttek, így például továbbra is segítik a családokat. Horváth Richárd polgármester már korábban bejelentette, hogy kiemelt figyelmet szánnak azoknak, akik az első lakásukat vásárolják meg Hatvanban. Ennek részleteiről és feltételeiről döntött a testület. Pályázni már május elsejétől lehet, az űrlapok pedig a hatvan.hu oldalról elérhetőek. A támogatás lényege, hogy 500 ezer forint vissza nem térítendő, valamint 750 ezer forint visszatérítendő összeget kaphatnak azok, akik első lakásukat vásárolják meg a városban.

– A különböző támogatási formáink, komoly sikereknek örvendenek, nagyon sok igénylés érkezik be. A pályázással kapcsolatban történt egy kis változtatás. Könnyebbé tettük a pályázati adatlapot, így kedvezőbb a pályázók részére – mondta Horváth Richárd polgármester.

Az ülésen szavaztak az iskolák és óvodák tervszerű és időszerű karbantartási feladatokkal kapcsolatos tevékenységeiről. Az elfogadott tervnek köszönhetően a nyár folyamán több intézményben felújítási munkálatok zajlanak majd. Eldöntötték azt is, hogy a Gáspár András szobor a Radnóti téren lesz elhelyezve.

A Hatvani Gigászok Sportegyesület azzal a kéréssel kereste meg az önkormányzatot, hogy fedett mobil jégpályát szeretnének létesíteni és üzemeltetni. A testület elfogadta a kezdeményezést és támogatja a jégkorong csapat fejlődését.

– Hatvanban nagyon népszerű lett a jégkorong sport. Rengeteg fiatal csatlakozott már a Hatvani Gigászokhoz. Az egyesület tagjai szeretnének egy biztos helyet, ahol edzeni tudnak és felkészülhetnek a versenyekre, ehhez ingyenesen biztosítunk számukra egy teret – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Az ülésen szó volt arról is, hogy továbbra is segítik az újszülötteket a babakötvénnyel, így most újabb 15 családot támogattak.