Korábban, 28 éven keresztül magasabb vezetőként dolgozott az intézményben, majd 2013-ban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – Hatvani Tankerületének az igazgatójaként új szakmai kihívást kapott. Hogyan érkezett a felkérés?

A hatvani és környékbeli iskolák igazgatói akkoriban úgy látták, hogy tankerületi szinten nem a helyes irányba haladnak a dolgok. Ekkor Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Hatvan akkori polgármestere kért meg, hogy vállaljam el a tankerület vezetését és tegyem rendbe az ottani ügyeket. Akkor úgy egyeztünk meg, ha ezt a munkát elvégzem, akkor visszakerülök a Kodályba. A tankerület egészen más volt, mint az iskola vezetése, ugyanakkor itt is jó munkatársakkal dolgozhattam együtt. Ebben az időszakban 15 intézményre volt rálátásom, úgy érzem sok mindenben tudtam nekik segíteni és a feladataim során meg tudtam újulni, így szakmai szinten is magabiztosabb lettem.

A tankerületi feladatai elvégzését követően pedig ismét megpályázta a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola igazgatói pozícióját. A korábbi vezetési elvei mellett milyen változásra számíthatnak a diákok, a szülők és a pedagógusok?

A tankerületi munkám során sokat fejlődtem, megtanultam más szemmel nézni az intézményeket, így már másként látom a Kodályt is. A pályázatomban is leszögeztem, hogy pontosan tudom mik azok a pontok, amikhez hozzá kell nyúlni, hogy az iskola még jobban működjön. Többször tartunk elégedettségi mérést a szülők és a diákok körében, amik rámutatnak a hiányosságokra és az erősségekre is, ezek mentén végezzük a fejlesztéseinket. Innovatív tantestületünk van, aminek a létszámát ettől a tanévtől sikerült 31-ről 34 főre emelni. Ennek szükségességét láttuk, mivel úgy éreztük, hogy ehhez a tanulólétszámhoz kevés a pedagógus. Iskolánk pedig már 1988 óta értékközvetítő és képességfejlesztési pedagógiát folytat, ezzel pedig csaknem 30 éves előnyünk van a többi intézménnyel szemben. Mindemellett ebben az évben elvégeztük a külső hőszigetelést, a színezést, valamint a tornacsarnok és a főépület gépészeti felújítását. Várjuk a lehetőséget, hogy pályázati pénzből belülről is megújulhasson az épület.