Izgatottan készülődtek még júniusban a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai az Álomutazó című musical előadása előtt. Színes díszlettel, különleges jelmezekben álltak színpadra a tanulók és tanáraik. A Nagy Endre Rendezvényterem akkor teljesen megtelt nézőkkel, a darab pedig hatalmas ovációt kapott. A kossuthos tanulók sokat dolgoztak azon, hogy színpadra állítsák Rakonczai Viktor és Orbán Tamás Álomutazó című mesemusicaljét, ami a jelenkorban játszódik és a ma problémáival foglalkozik.

Birkás Ildikó, az esemény főszervezője elmondta, hogy a nagyszabású előadás után olyan nagy volt az érdeklődés, hogy szeptember 30-án a közönség újra láthatja az Álomutazót. A diákok már készülnek a fellépésre. – Nagyon izgalmas, mert újra át kell vennünk a gyerekekkel az egész forgatókönyvet, hiszen itt volt a nyári szünet, és sokat felejtettek. Illetve voltak olyan szereplőink, akik azóta elballagtak az iskolából, így kicsit nehezebb a felkészülés, de nagyon lelkesek a tanulók, és várják az újabb előadást – részletezte.

A színdarab délután fél ötkor kezdődik a Daliban, jegyek elővételben kaphatók az iskola titkárságán. A helyszínen büfével is várják majd a nézőket, a bevételt a Diákönkormányzat munkájának támogatására fordítja az intézmény.

Kezdőkép: archív