Az érettségi negyedik napján az idegen nyelv tudásukat kell bizonyítani a végzősöknek. Angol nyelvből is közép- és emelt szinten vizsgázhatnak a diákok.

A középszintű feladatsor szövegértési részében vásárlói levél, meteorológiai interjú, egy vicces óvodai szökés története szerepel, valamint egy férfiról szóló szöveg, aki feladta magát csomagként, hogy ezzel csökkentse a költségeit.

A második részben a nyelvhelyesség kerül előtérbe. Itt Anglia védőszentjéről, Szent Györgyről kell egy szöveget elolvasniuk, és a hiányzó egy-egy szót kell helyesen felismerniük, a megoldást a szöveg alatti számozott helyen írhatják le helyesen.

Ezt követően a krími háborúban a katonákat hősiesen ápoló nővérről, Florence Nightingale-ről kell szöveget olvasniuk, a feladat itt is hasonló, a hiányzó szavakat kell pótolni. Annyi segítséget kapnak, hogy a hiányzó szótöveket feltüntették, ezt kell helyesen (igeidőben, többes számban, stb.) használniuk.

Az utolsó feladat is hasonló, melyben egy anekdotát olvashatnak egy filozófiavizsgáról. A hiányzó részeket kell megfelelően kitölteniük, ehhez segítségképp megkapták a szavakat is, csak a táblázatba kell beírniuk a megfelelő betűkódot – olvasható az eduline.hu-n.

Ezenkívül hallott szövegértés és levélírás vár még a vizsgázókra.

A Hatvani Járási Hivatal területén a mai napon középszinten 297, emelt szinten pedig 26 diák vizsgázik angol nyelvből. Holnap német idegen nyelvvel folytatódik az érettségi.