Remek mérkőzést játszott az FC Hatvan május 1-jén Diósgyőrben. A mieink szinte első igazi lehetőségükből gólt szereztek, a 24. percben gyönyörű összjáték után Ficsor Richárdhoz került a labda, aki 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0–1)! Nem tartott sokáig a vezetésünk, öt perc elteltével Németh Milán ment el a bal oldalon az alapvonalig, középre adott, labdája a hosszú oldalon Bodnárt találta meg, akinek kapura lövését blokkolták, a kavarodás végén pedig Eperjesi Gábor lábáról került a kapunkba a labda (1–1). A 33. percben azonban újra nálunk volt az előny, újabb gyönyörű összjáték után Munditól Kész Tiborhoz került a labda, akitől a védő elpöckölte a játékszert, de az az érkező Ács Martinhoz került, aki 16 méterről a hálóba tekert (1–2)! Előnnyel vonulhattunk tehát pihenőre.

Nem kezdődött jól a második félidő, egy oldalpassz után Boros került ziccerbe középen és bár a kivetődő Benkő Márk elsodorta a labdát, a közbelépő Bárkányi buktatta a hazai csatárt. A megítélt büntetőt a sértett lőtte a kapu jobb oldalába (2–2). Lüktetett a játék, így az 58. percben újabb esélyünk volt a gólszerzésre, Kész Tibor ment el a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, ahol a hazai védő buktatta. A büntetőt Kész lőtte, de a bal sarokra tartó labdát Zöldesi megfogta! Ennek ellenére nem törtünk össze, tíz perc elteltével a jobb oldalon Kész passzolt Ácshoz, aki kapura lőtt, ezt Zöldesi még oldalra tolta, de a hosszún érkező Mundi Zoltán a hálóba passzolt (2–3)! A hajrában még mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott.

Sütő Szilárd: – Az első félidőre nem úgy mentünk ki, ahogy azt szerettük volna. A szünet után azonban teljesen más arcát mutatta a csapat. Ekkor mindent megtettek a játékosok annak érdekében, hogy megfordítsák az eredményt, de ez végül nem sikerült.

Híres Gábor: – Nagyon jó nevekből álló és motivált DVTK otthonából hoztuk el a három pontot. Játékban, a labdatartásban és a helyzetek kialakításában is jobbak voltak. Az elhibázott 11-es ellenére is teljesen megérdemelten nyertünk.

Diósgyőri VTK II–FC Hatvan 2–3 (1–2)

Miskolc, DVTK Stadion, 100 néző. V.: Sándor Csaba (Benkő R., Takács A.).

DVTK: Zöldesi – Bodnár, Csicsvári, Mahalek, Kádas – Eperjesi, Kövér, Oláh B., Németh M. (Icsó, 58.) – Boros (Balogh A., 82.), Novothny. Edző: Sütő Szilárd

 

FC Hatvan: Benkő – Purzsa, Illés (Katona R., 79.), Barthel, Nagy D., Horváth N. – Ács, Bárkányi (Juhász B., 68.), Mundi – Ficsor, Kész. Vezetőedző: Híres Gábor

Gólszerző: Eperjesi (29.), Boros (52.), ill. Ficsor (24.), Ács (33.), Mundi (68.)

Sárga lap: Bárkányi az 51., Novothny az 59., Kövér a 83., Csicsvári a 89., Ficsor a 89. percben

Jók: Eperjesi, Csicsvári, Novothny, ill. Ficsor, Mundi, Ács, Barthel, Illés

 

kezdőkép: dvtk.eu