Az egyes helyijárat végállomásánál várakoztak az emberek. Kedd délelőtt 10 óra 6 perckor megérkezett a busz a Tescóhoz, amin rendkívüli programot szervezett a Tourinform Hatvan a turizmus világnapja alkalmából. – Egy buszos városnéző túra keretén belül plusz szolgáltatást nyújtunk az egyes helyijáraton, ahol helytörténész vezetésével a városról hallhatnak érdekes információkat az érdeklődők – mondta Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan irodavezetője. Az élmény részeként sírkerti sétával is készültek az érdeklődőknek. – Több olyan hatvaniról beszélek majd, akik jeles képviselői voltak a városnak. Sírhelyeiket az önkormányzat védetté nyilvánította, ezeket szeretném bemutatni – részletezte Bacsa Tibor helytörténész.

Miután a résztvevők felszálltak és elfoglalták helyeiket, elindult a busz. Az útvonalon érintették a Meszlényi-hidat, a sportcsarnokot és Középhatvant. A Népkert megállónál becsatlakoztak a Fogyatékkal élők Nappali Intézményének tagjai. Így haladtak tovább, érintve a Grassalkovich-kastélyt, a Kossuth teret, valamint a Horváth Mihály utat. A Temető megállónál leszállva pedig az egyórás sírkerti séta kezdődött. Itt hallhattak például Csontos Alajos pedagógusról, aki egyben a Hatvan és Járása című hetilap szerkesztője volt, illetve Tokay Istvánról, a Hatvani Református Egyház alapító lelkészéről.

Az eseményhez bárki ingyenesen csatlakozhatott, csaknem harmincan vettek részt. Aki lemaradt a mostani buszos városnézésről, szeptember 30-án pótolhatja, szombaton újra megszervezik a programot. Erről bővebb tájékoztató a Tourinform Hatvan közösségi oldalán található.

Kezdőkép: Ocsvai Zoltán