1978-ban nyitotta meg kapuit a Hatvani Százszorszép Óvoda. Az intézmény fennállásának 45. évfordulója alkalmából rendhagyó ünnepséget tartottak. Az eseményen felidézték, hogy az elmúlt évek alatt 6749 gyermek és több mint 100 dolgozó fordult meg az épületben. Továbbá szó volt arról is, hogy miként jött létre a létesítmény. A rendezvényen részt vettek az intézmény korábbi vezetői is. Szabó Lászlóné Jolika beszédében az egykor nevelt óvódásaira emlékezett vissza. – Büszkék vagyunk a gyerekekre, sokukról tudjuk, hogy sikeres felnőttekké váltak. Néhányan ismert zenészek, énekes lettek és rendszeresen adnak koncertet, de van olyan is, aki filmszerepet kapott – mondta.

Horváth Richárd polgármester köszöntőjében kifejtette: jól ismeri az intézményt, ugyanis gyermekként ő maga is ide járt. – Életem egyik legboldogabb időszaka volt ez, örömmel gondolok az itt töltött napokra. Rendkívül büszke vagyok a hatvani óvodákra, és arra a munkára, amit a nevelők végeznek – emelte ki. A programon a gyermekek egy produkcióval is készültek a vendégeknek, népviseletbe öltözve dalokat, mondókákat adtak elő, valamint táncoltak is. A születésnap alkalmából az önkormányzat játékokkal lepte meg a kicsiket, az óvoda nevelői pedig tortával is készültek.

A köszöntést követően az érdeklődők körbejárhatták az intézményt. Az óvoda igazgatója elmondta, hogy a modern terek a gyermekek fejlődését szolgálják. – Pedagógia elvünk kiemelt eleme az értékek képviselése, és a néphagyományok átadása. Fontos, hogy a gyermekek saját magukhoz képest tudjanak fejlődni valamint, hogy az erősségeikre alapozzunk és megtaláljuk azokat a készségeket, amiket nagyon szeretnek és tehetségségek is benne. Támogatjuk őket mindenben, így játszva fejlődhetnek az intézményünkben – részletezte Nagyné Kiss Gabriella, a Hatvani Százszorszép Óvoda igazgatója.

Az épület falain régi fényképek is őrzik, hogy miként is nézett ki az óvoda a kezdetekkor. Korábbi dolgozók, csoportok fotói láthatók az folyosón, felidézve, hogy már 45 éve aktív az élet és folyamatos a szakmai munka az intézményben.

Fotó: Albert Péter