Már 10. alkalommal szervezte meg a sporteseményt a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete és a Segítő Szolgálat, amit most is a Hatvani Markovits Kálmán Városi Uszodában rendeztek meg – mondta a Magyar Rákellenes Liga elnöke. Rozványi Balázs örömét fejezte ki, hogy a mostani megmérettetésre összesen hét településről érkeztek résztvevők. – A daganatos betegségek esetében, és sok más betegség esetében is óriási szerepe van a megelőzésben és a rehabilitációban is a mozgásnak. A Magyar Rákellenes Ligának nagyon sok programja van. A többi között kirándulásokat, sétákat, kerékpározásokat, és úszóversenyeket is szervezünk. Így segítünk azoknak, akik mozogni szeretnének, hiszen egy közösségben mindig sokkal jobb ezeket a tevékenységeket végezni, ennek is van egy húzóereje – mondta az elnök. Rozványi Balázs arra is felhívta a figyelmet, hogy a Limfóma Világnap alkalmából egy kerékpáros felvonulást szerveznek Hatvanban, szeptember 16-án.   

A szervezet úszóversenyének ünnepélyes megnyitóján részt vett a városvezetés.

Minden versenyző kapott oklevelet a részvételről, valamint külön elismerésben részesültek a legjobb eredményeket elérő sportolók is.

A nők öt korosztályban indultak.  

Első helyezést ért el: Kiss Renáta, Kontra Marietta, Szőke Andrea, Hajdúné Valéria, és Safranka Sándorné

A férfiak három korosztályban versenyeztek.

Első helyen végzett: Dányi Tibor, Balázs Miklós, és Birinyi Ferenc

Az eseményt egy rövid időre meg kellett szakítani, ugyanis az uszoda külső szigetelése lángra kapott. A hatvani tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek és az épületből mindenkit kitereltek. Az eset során nem sérült meg senki. Miután a szakemberek elvégezték a biztonsági munkálatokat mindenki visszatérhetett az uszodába és a verseny elindulhatott.   

Fotó: Albert Péter