Lakossági visszajelzések szerint a Vörösmarty téren és a Szabadság úton található kereszteződések sötétedés után nem rendelkeztek megfelelő közvilágítással, ezért a városvezetés a közösségi költségvetésnek köszönhetően korszerűsítette a láthatóság feltételeit.

Ezeken az útszakaszokon egy óvoda és iskola is található, ezért kiemelten fontos, hogy a biztonságos közlekedés feltételei adottak legyenek – hangsúlyozta Kutalik Márta a Hatvani 5. Számú Általános Iskola igazgatója. – Az iskola épülete mellett található a Szabadság út egyik kereszteződése. Az itt álló oszlop kapott egy új világítótestet. Ezáltal télen, amikor már 4 órakor sötét van, a gyerekek biztonságosabban tudnak közlekedni és hazamenni, és ez nagyon fontos számunkra mondta.

Az utcai lámpák korszerűsítése során a nagyobb munkájuk a Vörösmarty téren volt a szakembereknek – mondta a Horváth László a Műszaki és Városfejlesztési Iroda, üzemeltetési és beruházási ügyintézője. – Az igényben az volt, hogy egy 30 watt teljesítményű, ledes lámpatest kerüljön felhelyezésre, mivel nem volt kiépített hálózat, ezért hálózatfejlesztést is végre kellett hajtanunk, ami azzal járt, hogy egy úgynevezett betongyámos faoszlopot kellett felállítanunk. Valamint egy 30 méteres közvilágítási kábelt kellett kifeszíteni – részletezte.  

A Szabadság úton egyszerűbb volt a szakemberek munkája, itt ugyanis már állt egy oszlop. – Itt annyival volt előnyösebb a helyzet, hogy a közelben volt egy oszlop, így csak egy lámpatestet kellett rá felhelyezni. Mivel ez egy kicsit távolabb volt a kereszteződéstől, ezért ezt úgy hidaltuk át, hogy hosszított lámpakarra került felszerelésre a lámpatest – mondta.      

A városvezetés számára kiemelten fontos, hogy a hatvaniak közösen döntsenek a várost érintő fejlesztésekről, erre összesen100 millió forint áll rendelkezésre a közösségi költségvetés keretein belül – erre már Horváth Richárd polgármester hívta fel a figyelmet:     

 „Konkrétan ez azt jelenti, hogy a hatvaniak javasolnak nekünk projekteket. Ezeket az ajánlásokat a szakemberek megszűrik, és amelyek beleférnek ebbe a csomagba, azokat újra megszavaztatjuk a hatvaniakkal, és így most két újabb projekt valósult meg. A Vörösmarty téren található óvodánál és a Hatvani 5. Számú Általános Iskolánál közvilágítási elemeket helyeztünk el.”

Horváth Richárd hozzátette, a közösségi költségvetés projektjeinek megvalósulása tovább folyatódik, ugyanis hamarosan átadják a Kölyökarénát.