Több beruházás is megvalósult a Hatvani Strand területén az elmúlt években. A város vezetése önerőből fejlesztette – többek között – a vizesblokkokat, a 33 méteres medencét, amelynek a teljes burkolatát lecserélték, valamint teljesen újjáépítették a gyerekmedencét.

Most, a 2022-es közösségi költségvetés projektjei közül az utolsó beruházás is megvalósult, ugyanis mától, egy családi csúszda is várja a strand területén a hatvaniakat – hangsúlyozta Horváth Richárd polgármester:  

 „Mi vagyunk az első városvezetés, akik bevezettük a közösségi költségvetés intézményét. Itt arról van szó, hogy a költségvetésből elkülönítünk 100 millió forintot, a hatvani emberek pedig megmondják, hogy mire költsük ezt az összeget. Ez azt jelenti, hogy az első lépésben várjuk a projekt ötleteket. Ezeket a szakembereink kidolgozzák, beárazzák, és mindazok a projekteket, amelyek beleférnek a közösségi költségvetésbe, újra kikerülnek szavazásra, hogy a hatvani emberek mondják meg, hogy mely ötletek valósuljanak meg.”    

Horváth Richárd hozzátette, a 2022-es közösségi költségvetés projektjeinek megvalósulási szakasza a családi csúszda átadásával lezárult, azonban hamarosan indulnak a 2023-as beruházások Hatvanban, amelyről szintén a városban élők döntöttek.

A strandcsúszda ünnepélyes átadóján átvágták a szalagot, így hivatalosan is birtokba vehették a gyerekek az új élményelemet.

Június 17.-én nyit a strand, így mindenki kipróbálhatja, milyen érzés, 11 méter hosszú csúszás után a vízbe érkezni. A csúszda használata a strandbelépő árában benne van, így az a nyitvatartási időben korlátlanul használható.

Fotó: Rozgonyi