A török felnőttképzési szakemberekből álló küldöttség az OK-TAT-60 Kft.-ben folyó képzésekkel ismerkedett meg, a nagygombosi gyakorlati oktatóbázison pedig ki is próbálhatták a logisztikai képzéshez használt gépeket.

Egy nemzetközi program keretein belül érkeztek Magyarországra a török szakemberek. A látogatás témája az európai felnőttképzés megismerése volt. A magyarországi látogatás keretében különböző szakirányú intézményekbe látogattak el. Oláh Zoltán, az OK-TAT-60 Kft. vezetője azt mondja, az elsődleges szempont az volt, hogy jobban megismerjék a török küldöttek a magyar oktatási rendszert.

– A két ország oktatásában lévő különbségekből sokat lehet tanulni, a pozitívumokat mindenféleképpen hasznosítani is fogjuk. A török vendégeink azzal a céllal érkeztek hozzánk, hogy tanuljanak tőlünk – mondta Oláh Zoltán.

Kadir Eker azt mondja, az itt töltött pár nap alatt könnyen megfigyelhetőek voltak a magyar és a török oktatási rendszer különbségei.

– Az OK-TAT-60 Kft. hasonló a török oktatási intézményekhez, azonban a tapasztaltak alapján itt több mindent kínálnak a diákoknak, mint hazánkban. Emellett Törökországban nem jellemző az iskolák és a cégek közötti együttműködés – állította.

A török küldöttség több mint egyhetes itt tartózkodása során a hatvani oktatási intézmény mellett ellátogatott többek között az egri Eszterházy Károly Főiskolára is.

 

Fotó: H. Szabó Sándor