Zajlanak a munkálatok a Petőfi Sándor utcában, dolgoznak a munkagépek a Bajza gimnázium mögött. A meglévő parkolókat bővítik, úgy, hogy az árok fölé építenek újakat, mindezzel párhuzamosan a csapadékvízelvezetést is megoldják. Tarsoly Imre, a körzet képviselője szerint az iskolai időszakban reggel és délután nagy itt az autós forgalom, sokszor nehézséget okoz a parkolás is. Erre nyújtanak most megoldást. – Örömmel álltam be a közösségi költségvetésben felvetett ügy mellé, ugyanis a hatvaniak véleménye alapján hoztuk meg a döntést, hogy itt új parkolókat létesítsünk. Fontos ez, mivel ezzel biztonságosabbá tudjuk tenni az utcát, illetve a környéket is tehermentesíteni tudjuk a járművektől – mondta a Hatvani Városvédő Egyesület képviselője.

Horváth Richárd polgármester azt hangsúlyozta: a városvezetés nagyon szoros kapcsolatban van az itt élőkkel. – Mi, hatvaniak együtt döntünk. Erről szól a Hatvani Konzultáció és erről szól a Közösségi Költségvetés is. Meghallgatjuk a hatvaniakat, és az ő javaslataik alapján haladunk előre. Így volt ez ezzel a parkolóval is – részletezte.

A tervek szerint májusra elkészülnek az új parkolók, így az itt élők, a diákok, tanárok is biztonságosabban tudnak parkolni és közlekedni ezen a szakaszon. A közösségi költségvetés során már számtalan új beruházás valósult meg a városban, márciustól pedig indul az idei szavazás az újabb projektekre.