A Samsung Elektronics Magyar Zrt. már 2013 óta nagy sikerrel rendezi meg természettudományos versenyeit. Népszerűségét mutatja, hogy idén mintegy 200 tanuló jelentkezett a környező települések iskoláiból. A kétfordulós megmérettetés első helyszíne minden diák számára a saját oktatási intézménye volt. Ezt követően a jól teljesítőkre várt még egy feladatsor, melyet már a gyár területén írtak. Ebben az évben is a fizika, a matematika és az elektronika világában mélyedtek el a résztvevők. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Samsungban rendezték, ahol a gyár elnöke is köszöntötte a legjobbakat.

– Az eddigi akadályokat már sikerrel vették, melyek a későbbiekben hozzásegíti majd önöket ahhoz, hogy a jövőben a legkiválóbb mérnökökké váljanak – hangsúlyozta Hyunjun Jung.

A három tudomány területén összesen 30 tanulót díjaztak, és tudományáganként az első három helyezett egy-egy Samsung LED tv-vel lett gazdagabb.

Papp Kornél, a Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola végzőse fizika tantárgyból mérte össze tudását a többiekkel. A fiú elmondta, hogy a továbbiakban is szeretne foglalkozni vele, így nem volt számára kérdéses, hogy az Óbudai Egyetem mechatronikai karára jelentkezzen.

Czakó Patrik Roland matematika tudásával a verseny második helyét tudhatja magáénak.

– Nagyon büszke vagyok magamra, hiszen nagyon sokat készültem. Már gyermekkoromtól arra sarkallt a környezetem, hogy a reál tantárgyak mellett köteleződjem el. Ez a tudáspróba nagyban hozzájárult az érettségi felkészüléshez, így magabiztosabban kezdek hozzá az emelt szintű matematika feladatsorának – emelte ki a versenyző.

Szőllősi László, a gyár HR munkatársa kitért arra, hogy a Samsung már évek óta azon dolgozik, hogy a természettudományos tantárgyakat megkedveltesse a diákokkal.

Hozzátette: természetesen a jövőben is támogatják az oktatást a környező településeken, hiszen már több diák is náluk töltötte a szakmai gyakorlatát, és bíznak benne, hogy a továbbiakban pedig kollégaként köszönthetik majd őket a Samsung csapatában.