Ünnepélyes keretek között televíziókat adományozott a Samsung a környékbeli intézményeknek, melyeket a gyár jászfényszarui telephelyén vehettek át az intézményvezetők. Ebben az évben is pályázhattak hatvani létesítmények, így az Albert Schweitzer Kórház és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hatvani csoportja is gazdagodhatott technikai berendezésekkel. Károly Péter kifejtette, hogy a gyár vezetősége évente két alkalommal dönt arról, hogy mely partner intézményeknek fejlődését segítse.

-A mai eseményen negyven készüléket osztottunk ki különböző szervezeteknek és intézményeknek. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy honoráljuk a dolgozóinkat és a környéken élő partnereinket, azért amit egész évben értünk tesznek. Ezáltal is szeretnénk vissza adni egy bizonyos részét, annak a sok jónak, amit kollégáinktól kapunk – részletezte Károly Péter, a Samsung termelésvezetője.

Abonyi Tünde elmondta, hogy Magyar Máltai Szeretetszolgálat hatvani csoportja évek óta jó kapcsolatot ápol a céggel és mindig segítik egymást. – Több, mint tíz éve tart ez az együtt működés, kisebb adományokat is szoktunk kapni. Például törölközőket és élelmiszer utalványt. Nagyon örülünk az új televíziónak és már meg is van a helye.  Az intézmény nappalijának falára fogjuk felhelyezni, ugyanis itt töltik a legtöbb időt az emberek –részletezte Abonyi Tünde, a Hajléktalanok Nappali Melegedőjének vezetője. A Samsung a jövőben is tervezi, hogy aktívan részt vesz a hatvani közintézmények életében. A tárgyi támogatások mellett, önkéntes munkával is segíti a partnereit.

Fotó: Albert Péter