Több tehetséges hatvani diák vehetett át elismerést Horváth Richárd polgármestertől, őket kiemelkedő eredményeikért díjazták. A Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulói is köztük voltak, ők a Bolyai matematika csapatversenyen értek el megyei első helyezést, országosban pedig a huszadikak lettek. Felkészítő tanáruk, Tóth Andrásné azt mondja, a gyerekekkel rengeteget gyakoroltak, hogy könnyen vehessék az akadályokat.

– Matematikából különböző feladattípusokat tanulunk meg, és azt, hogy egyáltalán hogyan lássanak neki egy-egy feladványnak. Elemezzük a hibákat is, hogy miként lehetne azokat elkerülni, emellett mindenkinél azt erősítjük, amiben a legtehetségesebb – fejtette ki a tanító.

A csapat egyik tagja, Rácz Máté a Bolyai mellett több versenyen is sikeresen szerepelt. Lotz János helyesírási verseny, Zrínyi Ilona és Pangea matematikaverseny, csak pár azok közül, ahol Máté kiemelkedő eredményt ért el. A fiatal tehetség az mondja, nagyon sokat segített neki a felkészülésben tanára.

– Kati néni nagyon sok feladatlapot készít amin gyakorolhatok, ha valamit nem tudok, azt elmagyarázza, hogy később már magamtól menjen – mondta. Hozzátette: habár a nyelvtant is nagyon szereti, mégis a matematikával szeretne később továbbtanulni, felnőttkorában mérnök szeretne lenni.