Február elsejétől új rendszert használnak a hatvani közterület-felügyelők. Pethő Róbert, a Rendészeti Osztály vezetője tájékoztatott: az okostelefonon és egy hőnyomtatón alapuló szoftverrel még hatékonyabb és gyorsabb munkát tudnak ellátni a városban. Ennek segítségével – ha például egy szabálytalanul parkoló autót találnak –, pár pillanat alatt elvégezhetik a jogszerű, teljes intézkedést.

A Rendészeti Osztály vezetője kitért a városi közlekedésben leggyakrabban előforduló hibákra. Felhívta a figyelmet arra, hogy a volt buszpályaudvarnál egy új útburkolati jel van az úttesten, ez különösen veszélyes helyet jelent, így ezen csak áthaladni lehet, megállni nem.

Pethő Róbert szerint a kórház és a Csányi úti vásártér környékén szokott a legtöbb probléma adódni, de a Tesconál is előfordulnak szabálytalanságok. Ott a legjellemzőbb, hogy nem veszik figyelembe a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeket. Ahogy mondta: sokszor előforduló hiba, hogy aki jogosult ezekre a parkolóhelyekre, az sem teszi ki a kártyáját, vagy ha mégis, akkor nem lehet tisztán látni annak lejárati dátumát.

Hatvanban a kijelölt parkolóhelyek hétköznapokon 8 és 17 óra között díjkötelesek, az Iskola úton tanítási napokon 8 és 13 óra között kell fizetni. Hétvégén és ezeken az időintervallumokon túl ingyenes a parkolás.