A rendhagyó szombati munkanapot kreatívan és izgalmasan oldották meg a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában, ugyanis a gyerekeknek egészségnapot szerveztek. – Már hagyomány az intézményünkben, hogy novemberben egy hetet, vagy egy egész napot ennek a témakörnek szánunk. Ilyenkor az egészség megőrzése és védelme, az egészségtudatos életmód áll a középpontban. Játékos feladatok, érdekes előadások voltak ma is az órákon, a gyerekek pedig mindenhol nagyon aktívak voltak – részletezte Polonkai Zoltánné, intézményvezető. Hozzátette: az iskola idén egész évben a 125. évfordulóját ünnepli, így stílusosan ez is megjelent a délelőtt készített alkotások között, az egyik almafára például 125 gyümölcsöt festettek a gyerekek.

A tanórákon voltak mozgásos és informatív részek is. Minden az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a mozgás fontossága és a tudatos egészségmegőrzés köré épült. – Nagyon fontos, hogy mindennap mozogjunk, keljünk korán, kerüljük a cukros nassolni valókat és étkezzünk egészségesen. Én ezek közül szinte mindent betartok, s bár szeretem a finom ételeket, azért oda figyelek az egészségemre – árulta el Abonyi Márton.

A felső tagozatos diákok az utolsó órában az iskola tornatermében pedig egy cukorbetegségről szóló interaktív előadást is meghallgathattak. Az óra célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra: a gyerekek ugyanúgy ki vannak téve ennek a betegségnek, mint a felnőttek, ezért fontos a megelőzés és a tünetek időben történő felismerése.