Szénnel készült alkotásokból nyílt kiállítás a Hatvani Galériában. Ezúttal Bruncsák András és Madaras László képeit láthatják a művészet iránt érdeklődők. A programot Molnár Balázs és Varga Márton zenés produkciója után H. Szilasi Ágota művészettörténész nyitotta meg, aki beszédében méltatta a művészek munkáit, valamint az alkotói gondolkodásmódról is beszélt.

Madaras László grafikusművész, már több alkalommal állított ki a városban, csoportos tárlatokon mutatta be képeit a közönségnek. Jelenleg a művésztelepen készített munkái láthatóak a galéria falain.– A bemutatott képeim nem egy konkrét tájat ábrázolnak, ugyanis főként a fényeket és az árnyékokat szerettem volna átadni általuk. Kiállítótársammal úgy gondoltuk, hogy a fekete-fehér szénrajzok jól mutatnak ebben a térben és sajátos hangulatot közvetítenek – részletezte.

Az eseményen a két alkotó mintegy száz munkája látható, így az az intézmény felső és az alsó szintjét is grafikai alkotások díszítik. Bruncsák András elmondta, hogy nagyon szeret szénnel nagyméretű papírra dolgozni, úgy véli ez a legősibb technika, amivel alkothat. A festőművész kiemelte, hogy mindig a környezetéből merít ötleteket. – Sokan mondják, hogy már nem lehet újat alkotni a látványelvű festészetben, azonban szerintem a látott dolog kétszer nem ugyanaz. Mindig az alkotón áll, hogy miként dolgozza fel az adott témát. Lehet, hogy a formai szempont adott, de az képünk tartalmát mindig a kreativitásunk határozza meg – fogalmazott.

A kiállítás megnyitót a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Muzsikus Céh Vegyeskara színesítette, Zeke Katalin vezetésével. A tárlat május 31-ig látogatható.