Közkedvelt sanzon- és operettslágereket hallhatott a közönség Tótpál Szilvia énekművész és Kurkó József operett énekes előadásában a Daliban. Az eseményt a férfiak kedvéért szervezték a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház munkatársai – erre hívta fel a figyelmet a Dali intézményvezetője. Tompa Z. Mihály hozzátette, pár évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy az egyébként nemzetközi viszonylatban is jegyzett férfinapot Hatvanban is megünneplik. – Úgy gondoltuk, hogy Ívó napjához közeledve megerősítjük a férfinap ünnepségét Hatvanban. Máshol nem hallottam, hogy az országban lenne férfinapi operett előadás, vagy akár megemlékezés.  A ház komoly vasutas hagyományokkal rendelkezik és a vasút tekintetében a férfiak mindig fontos szerepet töltöttek be. Innen jött az ötlet, hogy legyen egy gála, ami a férfiakat köszönti – mondta.       

Tótpál Szilvia nevét Európa-szerte ismerik, a hatvani születésű énekművész mindig szívesen látogat haza. A közönség pedig örömmel és szeretettel fogadja. – Szívmelengető, nagyon jót tesz. Annyira jól esik, hogy itt azonnal tudja a közönség, hogy mire számíthat. Tudják, hogy itt óriási buli lesz és, hogy Józsival együtt nagyon készülünk és ebből mi is feltöltődünk – fogalmazott a művésznő.

A csokorba szedett sanzon és operettslágereket nagy siker övezte, a művészek előadását pedig vastapssal köszönte meg a közönség.   

Fotó: Albert Péter