Már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás a Hunyadi téri zöldségpiacon. A legnagyobb kínálat ruhákból és gyermekholmikból volt, de más hasznos dolgot is lehetett találni a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület ingyenes ruhabörzéjén. Mikes Tünde első alkalommal járt az eseményen. – Nagyon örülök neki, mert sok szülő nem mindig tudja megvenni, amire szükség van, az árak miatt – mondta.

Horváth Tóth Georgina három gyermeket nevel, így ez az esemény az ő életükben is jelentős. – Hát ez nagyon nagy segítség, főleg úgy, hogy még van két fiam otthon, így pláne nagy segítség az ingyenes ruhabörze – hangsúlyozta.  

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat már a kezdetektől segíti a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület munkáját – mondta Baranyi Krisztián, képviselő:  

 „Hatvan város Roma Nemzetiségi Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Hatvani Karitatív Összefogás Egyesülettel, tehát mi is aktív tagok vagyunk, és a roma önkormányzat is rendszeresen szervez karitatív eseményeket.”  

Ebben a félévben az ingyenes ruhabörze a szezon záróeseménye – erre már az egyesület elnöke hívta fel a figyelmet. Smidné Vereb Julianna hozzátette, most is igyekeztek olyan dolgokat összegyűjteni, amelyek valós segítséget jelentenek a családoknak. Így fogalmazott:

 „A mai napon gyermekjátékokat, könyveket, bébi ruhákat, cipőket, táskákat, női táskákat, illetve főként női ruházatot hoztunk a nyár és a tavasz jegyében.”

Smidné Vereb Julianna azt is elmondta, melyek azok a dolgok, amikre a leginkább szükségük van a családoknak:

 „Többnyire egyértelmű, hogy a gyerekholmik azok, amik népszerűbbek, de a női ruházat is. A téli időszakban voltak még férfi kabátok is. Azonban ezek már a múltkor gazdára találtak.”   

Az elnök hozzátette, aki szeretné segíteni a munkájukat és ruhát, gyermekjátékot, vagy akár könyvet ajánlana fel, az az egyesület Facebook-oldalán tudja jelezni ezt a szándékát, üzenet formájában.

(20+) Hatvani Karitatív Összefogás | Hatvan | Facebook

Fotó: Albert Péter