Színes fényképek díszítik a városháza falait, ugyanis megnyílt Podonyi János legújabb kiállítása. A fotókon különböző korok színes népviseletei, valamint tájegységek öltözékei láthatók. Podonyi János egészen fiatal korában kezdett el fotózni, mint mondta: több ezer képe gyűlt már össze az elmúlt évek alatt, azonban a jelenlegi kiállításon gyűjteménye töredékét láthatja a közönség. – A tárlaton bemutatott képek a Gyöngyösön megrendezett Nemzetközi Folklórfesztiválon készültek. Nem válogatok a témák között, szívesen örökítem meg a természetet, vagy épp egy rendezvény pillanatait, mindezek mellett közel áll hozzám a portréfotózás is – részletezte.

Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője segítette a kiállítás megvalósítását, úgy véli, hogy Podonyi János, egy nagyon lelkes és jó technikával megáldott fotográfus, aki mindig látványos képekkel örvendezteti meg a szemlélőket. – Színvonalas kiállítás jött létre, ugyanis a bemutatott képek nagyszerűen átadják a fotókon megörökített rendezvény hangulatát – mondta.

A bemutatón Horváth Richárd polgármester méltatta az amatőr fotográfus képeit, kiemelte: Podonyi János mindig a legjobb pillanatokat kapja lencsevégre. A tárlat megnyitóján a Liszt Ferenc Vasutas Hagyományőrző Csoport is közreműködött, akik verssel és dalokkal színesítették az eseményt. Podonyi János kiállítása április végéig látogatható, így a fényképeket bárki megtekintheti a városháza falain.