Egy divatbemutatón emelték ki nőiességüket a Magyar Rákellenes Liga Heves megyei szervezeteinek hölgytagjai. Alkalmi, hétköznapi és elegáns viseleteket is felvonultattak. A szervezet egyik tagja, Dézsiné Garamszegi Mária vezette le a bemutatót. Hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül a divat szerint kell öltözködnie egy nőnek, ehelyett mindenkinek azt érdemes szem előtt tartania, hogy mi áll jól rajta.

Először szervezett nőnapi programot a hatvani alapszervezet. Lazányi Jánosné azt mondta: a rendezvény fontos célja, hogy örömet szerezzenek a tagoknak és emellett azt is hangsúlyozták, hogy minden nehéz élethelyzetből van kiút. – Mosolyogjunk minél többet, az a lényeg, hogy jókedvünk legyen és lássák, hogy itt vagyunk, élünk, mozgunk teszünk – fogalmazott a hatvani alapszervezet vezetője.

A szervezet tagjai versekkel és egy dallal is köszöntötték a hölgyeket nőnap alkalmából. Sánta Gyula, a Naplemente Nyugdíjas Klub vezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy a nők nélkül nem érdemes élni.

Horváth Richárd polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a hölgyek tartják össze a családot és önzetlenül gondoskodnak szeretteikről. – A hölgyek képesek arra, hogy akkor is szeressenek, ha őket nem szeretik, akkor is gondoskodjanak, amikor ők is gondoskodásra szorulnak – mondta el a városvezető.

Nőnap alkalmából pedig minden résztvevő hölgy egy szál tulipánt kapott az ünnepségen.