Az elmúlt héten a nőket köszöntötték a városi intézményekben, illetve számos program és lehetőség volt a nőnapi ünneplésre. A Grassalkovich Művelődési Házban a Naplemente Nyugdíjas Klub tagjai is megünnepelték a hölgyeket, akik örömmel fogadták ezt a gesztust.  Szerdán, ugyanitt az Országjáró Nóta Klub gyűlt össze, hogy megajándékozzák a szebbik nemet.

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete péntek délután tartotta a nőnapi ünnepségét szintén a művelődési házban.  Az eseményen Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke egy szál szegfűvel lepte meg a szervezet hölgy tagjait. A Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub és a Vasutas Nyugdíjas Szakszervezeti Klub férfi tagjai pedig tortákkal, versekkel és saját műsorral kedveskedtek a hölgyeknek. A Kórház úti Idősek Otthonában sem maradt el az ünneplés, ők citerázással és versekkel tették még emlékezetesebbé a nőnapot. Az eseményen Kondek Zsolt önkormányzati képviselő meglepetés dalokat adott elő, így örvendeztette meg az otthon lakóit.

A Hajós Alfréd úti Idősek Otthonában verssel kedveskedtek a hölgyeknek. Bár hivatalosan a nőnap már elmúlt, a Szent Erzsébet Idősek Otthonában ma délelőtt ünnepelték a szebbik nem képviselőit. Az eseményen a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola tanulói egy zenés előadással lepték meg az intézmény lakóit. Horváth Richárd polgármester szinte az összes ünnepségen részt vett. Beszédében kifejtette, hogy a nők az élet minden területén nagyon fontosak a férfiak számára. – Az életünk során mindig a hölgyeknek szeretnénk megfelelni. A legtöbb tettünket úgy alakítjuk, hogy a nő, aki fontos számunkra boldog legyen, hiszen ők tartják össze a családot és ők segítenek minket a mindennapokban – részletezte Horváth Richárd polgármester.

A városvezető köszöntője után itt is ajándékkal kedveskedett a hölgyeknek, ami egy cserepes virág volt.

Fotó: Albert Péter