Továbbra is sokan élnek a Hatvan Kártya által nyújtott kedvezményekkel, és lehetőségekkel. A plasztikkártya legkedveltebb szolgáltatásai közé tartozik az ingyenes parkolási lehetőség. A város kijelölt zónáiban 4 óra parkolásért 1600 forintot kell fizetni, azonban a kártyát, a hatvani lakosok 1500 forintért vásárolhatják meg, egy évre. Így mindenki ki tudja számolni, hogy mekkora megtakarítást jelenthet számára a szolgáltatás. Pataki Csaba elmondta, hogyan fogadja a Hatvan Kártya által nyújtott lehetőségeket. – Pozitív dolog. Ki is váltottam, az alkalmazást is használom. A kártyát áttettem az alkalmazásba, ez egy jó ötlet – mondta.  

Az ingyenes parkolás mellett – több mint 20 elfogadó helyen – kedvezmények is várják mindazokat, akik megvásárolják a Hatvan Kártyát – hangsúlyozta az önkormányzati hivatal, Általános Igazgatási Osztályának vezetője. Pappné Dolányi Kitti elmondta, milyen esetekben lehet igénybe venni az árengedményeket. – Az önkormányzati intézmények szolgáltatásnyújtásaik során biztosítják ezeket a kedvezményeket. Illetőleg vannak azok a partnervállalkozásaink, amelyek szintén a Hatvan Kártya felmutatásával engedményeket biztosítanak. Ide sorolható a vadaspark, a strandfürdő, a könyvtár, több kávézó és festékboltok is – részletezte.   

Pappné Dolányi Kitti azt is elmondta, hogy a kedvezményekre jogosító lehetőségeket folyamatosan bővítik. Az osztályvezető kiemelte, hogy a Hatvan Kártya ára – az inflációs terhek ellenére – nem emelkedett. – A hatvani lakosok számára 1500 forint, a nem hatvani lakosok számára 6000 forint, és azoknak, akik nem Hatvanban laknak, de a munkahelyük a városban van, 4000 forint. Fontos megemlíteni, hogy ha valaki plasztikkártya formájában szeretné megvásárolni a szolgáltatást, nemcsak digitális formában, úgy ez plusz 500 forintot jelent – mondta.

Pappné Dolányi Kitti arra is felhívta a figyelmet, hogy a Hatvan Kártyát személyesen a városházán, illetve online is meg lehet igényelni. Az ügyintézés legfontosabb dokumentuma a lakcímkártya. Az ingyenes parkolás igénybevételéhez pedig az autó forgalmi engedélye is szükséges.  

A Hatvan Kártya online felületét az alábbi linken lehet elérni:

hatvankartya.hu