Május 17 -18 – án immáron 13. alkalommal rendezik meg a Motoros Búcsút Ecséden, amelyhez ismét több szervezet és egyesület csatlakozik.

Az esemény fő kezdeményezője a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány,  továbbá hű partnerek a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT – MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai is. Ezen kívül idén is szervezett zarándoklattal csatlakozik a MotorkerékPálosok közössége.

Az idei rendezvény hivatalos dátuma:
2019. május 17. – 18.
Helyszín: Ecséd, Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna

A rendezvény jubileumi alkalma jelentős fordulópont volt a szervező közösségek és szervezetek szempontjából, hiszen több, mint 10 éve érkeznek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék a motoros szezont. A szervezők ezért igyekeztek az idei évre is kitenni magunkért, kissé szerény, de annál tartalmasabb programokat szervezni az érkezők megelégedésére.
Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesz bemutató, előadások, lelkiségi és kulturális programok, valamint természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok. Továbbá az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőség lesz véradásra az érkező  véradó kamionban, de sor kerül egy különleges elsősegély bemutatóra is balesetmentes közlekedés jegyében.
A véradásban partnerként közreműködnek a Magyar Vöröskereszt Hatvani Szervezetének munkatársai.

Ebben az évben is teljes búcsút nyerhet mindaz, aki ezen a napon a gyónáson és szent áldozáson részt vesz.
Az idei búcsú mottója idén is:

“Jó példával élni két keréken!”