Május 25-én a ismét Dog Dancing bajnokság lesz Hatvanban, ahol számos látványos és színvonalas műsorral készülnek az előadók. A Dog Dancing egy egyedülálló sportág, amelyben a négylábú kedvencek táncos, zenés műsort adnak elő gazdáikkal. A  műfajnak egyre több követője és rajongója van, Magyarországon 2003 óta rendeznek ilyen versenyeket.  A kutyatáncoltatás sajátosságairól és az idei program részleteiről Juhász Anikó és Berczes Chrostine az Állatbarát című  magazinunkban részletesen beszéltek.

A műsorban elhangzott az is, hogy egy –egy látványos trükk mögött több ezer gyakorlás áll, mely során a kutyákat folyamatosan motiválni és pozitívan erősíteni kell. A kutyatáncra egyébként jóformán bármelyik eb képes, de kellő szakértelem és türelem kell a tanulási folyamatokhoz.

Az idei Dog Dancing bajnokságra idén nyolcvanan neveztek be, érkeznek versenyzők Ausztriából, Szlovákiából, Romániából és Csehországból is. A legjobb helyezést elérők pedig kvalifikációt szereznek az Európa – és világbajnokságra is.