Az idei Pályaválasztási Kiállítást az 5. Sz. Általános Iskola tornatermében tartották, ahol a nyolcadikosok pecséteket is gyűjtöttek, amiket a nap végén ajándékokra válthattak be. – 20 intézmény mutatkozott be a mai napon, itt az iskolában. Ez egy jó lehetőség arra, hogy egy helyen minden információt begyűjtsenek a tanulók, és belelássanak a középiskolások hétköznapjaiba – mondta el Kutalik Márta, az 5. Sz. Általános Iskola megbízott igazgatója.

A Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma is állított egy standot, ahol arra is választ kaptak a tanulók, hogy kinek ajánlják az iskolát és milyen tantárgyakat tanulhatnak. Torba Barbara klubszendvicseket készített az érdeklődőknek. A lány a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégiumban tanul. Gyermekkora óta szakács szeretett volna lenni, így azoknak bátran ajánlja az intézményt, akik hasonló ambíciót éreznek magukban. Bár az első két év az elméleti oktatásról szól, az utolsó két évben már a konyhában szorgoskodhatnak. A rendezvényen a középiskolai évekre is gondoltak. Aki a végzős évek után tanulni szeretne még és fontos számára a jó fizikum és a fegyelem, bátran jelentkezhet a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumba.

A hatvani nyolcadikosok mellett több vidéki iskolából is érkeztek diákok. Magyar Tamás és Lénárt Dávid Manó például Petőfibányáról jött. Nekik az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tetszett, mert kiemelt gyakorlati képzőhelyet biztosít az Apolló Tyresnél, amiről ma sok mindent megtudtak. A környékbeli iskolákon kívül, a hatvani intézmények is képviseltették magukat.