A nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit a „Miénk itt a galéria” kiállítása a DALI-ban. A kulturális eseményre bárki jelentkezhetett, aki szerette volna bemutatni alkotásait a nyilvánosságnak. Az érdeklődők elé tárt művek között voltak gobelin-ek, festmények, és megannyi különleges formát és színt megjelenítő alkotások. Kelemen Józsefné szelektív hulladékból készít tárgyakat. Ahogy mondta, az alkotások fonott papírvesszőkből állnak, amelyeknek az előállítása bonyolult folyamat. – Akárhogy nem lehet szakítani a papírt, mert annak is van egy száliránya, mint a ruhának. Valamint arra is figyelni kell, hogy többféle papírt sem lehet együtt használni, mert az egyik puhább, a másik keményebb. Tehát mindig egyfajta újságból kell dolgozni részletezte.   

Az alkotók között a legfiatalabb jelentkező 3 éves, a legidősebb pedig nyugdíjas volt. Összesen 20 alkotó jelentkezett a programba. A legtöbben Hatvanból neveztek, de Ecsédről, és Zagyvaszántóról is érkeztek munkák – hangsúlyozta Tompa Z. Mihály az intézmény vezetője. – Az volt a célunk, hogy előcsalogassuk a rejtett alkotókat. Tárulkozzanak ki, mutassák meg az alkotásaikat, hiszen valószínűleg eddig nem volt lehetőségük bemutatkozni a publikumnak. Itt most bemutatkozhatnak, lemérhetik a reakciókat, és ha késztetést éreznek, akkor egy önálló kiállítás keretén belül is kiállítjuk majd a műveiket a DALI-ban mondta.     

Tompa Z. Mihály elmondta azt is, hogy az érdeklődők olyan alkotásokkal is találkozhatnak majd, amelyek tükrözik Hatvan sokszínűségét és gazdag kulturális örökségét.

Ez a kiállítás kiváló alkalom arra, hogy megpezsdüljön a közélet, és a hatvaniak bekapcsolódjanak a város életébe  mutatott rá Szinyei András alpolgármester:    

„Sokan elhozták azt, amivel otthon hobbiból, szórakozásból foglalkoznak, mert éreztek magukban annyi tehetséget, hogy a nagyobb nyilvánosságnak is megmutassák az alkotásaikat. Most pedig itt vagyunk, és öröm látni a boldog alkotókat. Rendkívül szép dolgokat láttunk és tártunk a hatvaniak elé. Nagyon örülök, hogy itt vagyok és ennek a programnak a sikerét egyértelműen pozitívnak ítélem meg.”  

A szervezők szeretnék, ha hagyomány válna a kezdeményezésből, ezért kellő jelentkező esetén egy évben akár két alkalommal is megrendeznék az eseményt.

A „Miénk itt a galéria” kiállítása szeptember 15-ig tekinthető meg a DALI-ban. 

Fotó: Albert Péter