A rendezvény célja népszerűsíteni az óvodás és az általános iskolás gyermekek körében a mézfogyasztást és az egészséges táplálkozást, hogy mézkedvelő fiatalokká, majd rendszeres mézfogyasztó felnőttekké váljanak, továbbá felhívja a figyelmet a reggeli fontosságára és a hazai gyártású élelmiszer fogyasztására. Az interaktív előadáson sok hasznos információ hangzott el a méhekről és a méz készítéséről. Azt is megtudhatták a gyermekek, hogy a természetes méz számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, növeli a szervezet ellenálló képességét, nyugtató hatású, fokozza a belső szervek működését, erősíti a szívet, a regenerálódást segíti, fizikai erőt ad, a sejtek működését felgyorsítja és természetes édesítőszerként használható.

A méhész kihangsúlyozta, hogy példaértékű az emberek számára is a méhek szorgalma, gondoskodása, rendszeretete, rendezett élete. Szükség van a rendre és a környezet megóvására, mert a méhek csak a tiszta környezetet szeretik. A méhészeti eszközöket közelebbről is szemügyre vehették és kipróbálhatták a gyerekek. Betekintést nyerhettek a „méhek lakásába”, közben a lépből megízlelhették a mézet.

Az egészséges életmódra nevelés fontos szerepet tölt be az óvoda életében, ezért örömmel fogadták az óvodapedagógusok a mézes napot, és a méhész bemutatóját. A vendég tájékoztatója, és az eszközök megismerése után pedig minden óvodás mézes kenyeret tízóraizhatott – számolt be az eseményekről Varsányiné Kondek Mónika.