Első alkalommal 2021-ben találkozhatott a nagyközönség a repoharakkal a Hatvani Sörfesztivál eseményén. A cél az volt, hogy az eldobható poharakból keletkező hulladékot a minimálisra csökkentsék – mutatott rá Jagodics Milán, kabinetfőnök. – Amikor bevezettük az volt az elképzelés, hogy legyen egy olyan környezettudatos lehetőség a városi rendezvényeken, amellyel élni tudnak a fesztiválozók és a hatvaniak, és amivel mi is tudunk tenni a jövőért és a környezetünkért. Szerencsére már az első évben bizonyította a repohár, hogy egy rendkívül jól működő gyakorlat itt Hatvanban – mondta.  

Jagodics Milán hozzátette, a repohár közkedvelté vált a hatvaniak körében, ugyanis, a poharak nagy része a fesztiválozóknál maradt, ami azt mutatja, hogy sokan emlékként őrizték meg. A kabinetfőnök hangsúlyozta, hogy a környezettudatos projektnek köszönhetően, a 2021-es évet megelőző időszakhoz képest, a városi rendezvényeken keletkező hulladék mennyisége 15%-ra csökkent.

A repohár idén szakmai elismerésben is részesült, ugyanis – több pályázattal együtt – megkapta a Magyar Marketing Szövetség, Városmarketing Gyémánt Díját. Jagodics Milán kiemelte, minden évben megújul a repohár, a 2023-as dizájnnal először a Hatvani Sörfesztiválon találkozhatnak majd az érdeklődők. Ahogy mondta:   

 „A repohár a környezettudatosságot jeleníti meg, a városhoz való kötődést. Látható lesz rajta több hatvani motívum is. Illetve a városi programok felszabadult hangulatát mutatja be az új pohár arculata. Idén is elhelyeztünk rajta egy QR kódot, amely a hatvaniprogramok.hu weboldalra mutat. Ez egy hasznos link, mert így a közönség elérheti a sörfesztivál, és egyéb más városi programok pontos leírását is. Valamint rajta van az egyik legfontosabb szlogenünk is, ami így szól: ’’Mi Hatvaniak Óvjuk a Természetet’’, ez az akció is ehhez a szellemiséghez kapcsolódik.”

Az új pohár mellett az eddig megjelent termékeket is meg lehet majd vásárolni, így a teljes repohár család elérhetővé válik, először a sörfesztivál eseményén, ezt követően pedig a városi rendezvényeken lehet majd találkozni velük.   

Fotó: Szeniczey Csaba