A Határtalan Zenei Fesztivál idén is élményekkel gazdagította a hatvaniakat: a fellépők mellett a diákokról szólt a nap. A Városi Diáknap keretében a hatvani középiskolások adtak műsort a főtéri színpadon. A diákpolgármestereik is bemutatkoztak, az iskolájuk pedig buzdította őket. Horváth Richárd polgármester rámutatott, hogy fontos a diákélet fellendítése a városban, hiszen ők jelentik a jövőt. – Kiemelt feladatunk, hogy a diákok otthon érezzék magukat a városban, és a jövőjüket is itt képzeljék el, hiszen egy városnak fejlődnie kell, ehhez pedig a fiatalok kellenek, akik tovább viszik a mi munkákat – fejtette ki a polgármester. A diáknap mottója: Élményeket gyűjtünk nem pontokat. Ehhez igazodva a középiskolák küldötteit értékes ajándékokkal lepték meg.

A hatvani Falcon együttes is fellépett, akiknek a „Hatvan dala” című számuk is debütált a rendezvényen, amit a hatvani önkormányzat által kiírt dalpályázatra írtak.

A kézdivásárhelyi Ego Sum együttes már visszatérő fellépő Hatvanban. Kötzey Olivér azt mondja, mindig nagy öröm számukra, ha itt zenélhetnek, hiszen érződik a két testvérváros közötti összefogás. – Mindig jól esik nekünk, ahogy Hatvanban fogadnak minket. A testvérvárosi összefogás nagyon jó Hatvan és Kézdivásárhely között, nekünk is sok barátunk lett már itt – mondta az Ego Sum tagja.

A Hősök együttes is fellépett a Határtalan Zenei Fesztiválon, koncertjükkel az eső ellenére is megmozgatták a közönséget. Eckü szerint, a hatvaniak igazán kitettek magukért. – Nagyon jó volt a hatvani közönség, és maga a rendezvény is. Előttünk és utánunk is testvérvárosi együttesek léptek fel, ilyet nem nagyon láttunk még. Visszük is a hírét, hogy ezt így is lehet csinálni – közülte a rapper.

A Hősök után a lengyelországi ZaZuZi együttes zenélt, akik a ska és a reggae világába kalauzolták el a közönséget. Utánuk az „Élvezd” című dal előadói, a Punnany Massif lépett a színpadra. Farkas Roland azt mondja, próbálják változatosan összeállítani a koncerten előadott dalaik listáját. – Elég sokat járunk fellépni szerte az országban, ezért nekünk is fontos, hogy más legyen a dalok listája, mindig van valami új, ami beépül a repertoárba. Ide, Hatvanba szinte minden lemezünkről hoztunk dalokat – mondta.

A Határtalan Zenei Fesztiválon divatbemutató és vidámpark is várta a közönséget.