Második alkalommal rendezte meg az FC Hatvan kézilabda szakosztálya az utánpótlás csapatok részére a felkészülési tornát a Kodályban. Az eseményen az FC Hatvan, Füzesabony SC, FTC, valamint a Mezőkövesd KC mutatta meg tudását. Balogh Áron már 4 éve tagja a hatvani csapatnak, elmondta: izgalmasak voltak a mérkőzések és új tapasztalatokat is gyűjtött. – A meccsen igyekeztünk a legjobb formánkat nyújtani, de szükség van még a fejlődésre. Sokat edzünk és bízom benne, hogy idővel profi sportolóvá válhatok – részletezte. Havassy Kálmán, az kézilabda szakosztály vezetője kifejtette, hogy az emléktornát Fülöp Andor, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola egykori tanára tiszteletére szervezték meg.

A tornán a jelenlévők megemlékeztek Fülöp Andor emberi nagyságáról, illetve pedagógusi munkásságáról. – Kiváló szakember volt, akinek szívügye volt, hogy átadja tudását a fiatalabb korosztály számára, emellett elkötelezett volt a sportolás iránt, mint például az úszás és a kézilabdázás. Andor 57 éves korában egy súlyos betegség következtében hunyt el. Hatalmas veszteség érte a várost, valamint az iskolát és a szeretteit – részletezte Tarsoly Imre, önkormányzati képviselő.

Az emléktorna hozzájárult a játékosok felkészüléséhez is, ugyanis hamarosan indul a gyermekbajnokság, ahol minden csapat a saját bajnoki rendszerében fog szerepelni.

Fotó: Albert Péter