Múlt héten meghozták az egykori cukorgyár területén épülő sportcsarnok főtartóit. A vasbetonelemek 47 méter hosszúak és egyenként 56 tonna súlyúak. Már be is építették mind a hét darabot, ezek tartják majd a födémet. Azért építették őket keresztbe, hogy ne zavarják a nézőteret, illetve a későbbiekben így könnyebben lehet majd bővíteni magát a csarnokot is. A főtartók beépítésével párhuzamosan megkezdődött az acél merevítések elhelyezése is. A lelátó is kész van már, felette éppen a betonozás zajlik. A sportcsarnok főbejárata is tisztán kivehető már.

– Nagyon jó látni, hogyan valósul meg a hatvaniak álma, miként épül fel ez a sportcsarnok. Minden nap egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy elkészüljön. Másfél hónap múlva már a tető is fent lesz. Most éppen zsaluznak, betonoznak itt, és nagyon komoly monolit szerkezetek is vannak – részletezte Horváth Richárd polgármester.

A csarnokot két oldalról is meg lehet majd közelíteni, a Boldogi útról és a Randóti tér felől is. Utóbbi lesz a főbejárat, itt építik majd ki a parkolókat, a buszfordulókat. A tervek szerint októberre már állnia kell az épületnek, jövő év elejére pedig belül is minden teljesen elkészül.

Fotó: Albert Péter