Hamarosan a legfelső rétege is felkerül a sportpadló burkolatnak a sportcsarnokban. Korábban már egy vastagabb szivacs, majd egy vékonyabb rétegelt falemez burkolat készült el, most pedig a speciális PVC burkolatot ragasztják rá 40×20 méteres felületre. A játéktér már jól kivehető a csarnokban, a pálya kék színű kontúrja tisztán körvonalazódik, de a narancssárga szegők is hamarosan végleges helyükre kerülnek, hogy aztán teljes egészében elkészüljön a pálya végső arculata.

Tarsoly Imre önkormányzati képviselő kiemelte, hogy ez a sportpadló burkolat a legmodernebb technológiával készül, az országban még csak alig pár helyen építettek ilyet. A 6,3 milliméter vastag PVC burkolat alatt két alsó réteg helyezkedik el, mindez pedig sportegészségügyi szempontból garantálja a biztonságot és a rugalmasságot.

– Ez a magas minőségű sportpadló burkolat megkíméli a játékosok lábát még a tartós terhelés és mozgás során is. A felület rugalmasságának és jó felépítésének köszönhetően nagyban elkerülhetőek lesznek az ínszalag-szakadások, illetve porckopások – mondta Tarsoly Imre. Az önkormányzati képviselő hozzátette: a pálya elsősorban a labdajátékoknak lesz kiváló helyszíne, de a sportcsarnok otthonául szolgálhat harcművészeti- és szórakoztató rendezvényeknek is.

A sportpadló burkolatra utolsó mozzanatként kerül majd egy védőréteg is, ami a nagyszabású rendezvényekkor garantálja a felület épségét és kopásállóságát. A létesítményben mindemellett folyamatosan zajlanak a szerelvény munkák is, feltehetően műszakilag március közepére elkészülhet az építmény.

Fotó: Albert Péter