Délelőtt Horváth Richárd polgármester köszöntötte az óvodásokat és az iskolásokat a sportcsarnokban az épület átadóünnepségén. Ezután ők birtokba is vették annak pályáját az I. Hatvani Sportcsarnok Kupa keretein belül. A polgármester elmondta, milyen jelentősége van a hatvaniak életében az új létesítménynek. – Nagyon jó dolog most itt állni és látni, hogy gyerekek töltötték meg a sportcsarnokot. Alapvetően ez a csarnok a hatvani közösségeknek, a hatvani civileknek és a sportolni vágyóknak készült. Azt gondolom, hogy külön öröm az, hogy az első napon óvodások és iskolások fociznak, játszanak itt a pályán és ők nyitják meg a sportcsarnokot – tette hozzá.

Elsőként ovifoci keretében sajátíthatták el a legkisebbek játékos formában a football alapjait. – Oldalra rúgtuk a labdát, amit megtanultunk elkapni, majd játszottunk – mondta el Hegedűs Krisztián. A labdarúgás után az óvodások átvehettek játékukért egy emléklapot és aranyérmet.

Ezt követően U9-es és U10-es fiú- és lánycsapatok mérkőztek meg szivacskézilabdában. A Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola lánycsapata nagyon örült, hogy megnyerték első meccsüket. – Jó érzés volt, hogy először mi mérkőzhettünk meg a pályán – mondta Szegedi Noémi. – Nagyon megtisztelő és nagyon jó volt elsőként játszani a sportcsarnokban – fűzte hozzá Krizsán Luca. Hozzátette, hogy nyerni jöttek és vesztesként nem mehetnek haza. Az iskola lánytagjai gőzerővel készültek a foci kupa megmérettetésére is. – Nagyon várjuk a meccset, sokat készültünk és remélem, hogy megnyerjük – mondta Torszin Maja. Hozzátette, hogy érdekes, egyben nagyon jó érzés, hogy lehetőségük volt elsők között ezen a helyen játszani. Ezt megerősítette Lummer Fanni Luca is. Nagy volt az izgatottság a csapat tagjai között. – Annyira izgulok, hogy a torkomban dobog a szívem – árulta el Mércse Amira Dzsenifer.

Megszülettek a délelőtti kézilabdamérkőzés eredményei. Az U9-es korosztály fiúcsapatának győztese a 5. Számú Általános Iskola, a lánycsapaté a Szent István Szent István Sportiskolai Általános Iskola. Az U10-es korosztály képviselői közül pedig lányoknál a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, valamint fiúknál a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói kapták meg az első helyért járó kupát. A többi csapatot is díjazták emléklappal és éremmel.

Színes programokkal készültek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egész nap kipróbálhatják többek között a falmászást, a felfújható élő csocsót vagy a gokartot. A gyerekeket kézműveskedés, csillámtetoválás és arcfestés várja. A parkolóban pedig gasztroárusok sorakoztak fel. Az események tovább folytatódnak, ugyanis 17 órakor történik a sportcsarnok ünnepélyes avatója, 18 órától az UFO Update együttes zenél, majd 19:30-tól a TNT fogja szórakoztatni a közönséget.

Fotó: Albert Péter