Mostantól IC vonatokkal is közlekedhetnek a MÁV utasai Hatvanból. Így közvetlenül és gyorsabban elérhető kelet irányába Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Kassa és Sátoraljaújhely, nyugat felé pedig Budapest. A fővárosba az út az új szolgáltatással 50 percre rövidült.

Debreczeni Zsuzsanna naponta használja a vonatot, Selypről jár dolgozni Budapestre. Elmondta: az új szolgáltatással sokkal könnyebb lesz a közlekedés. – A salgótarjáni vonalról nagyon jó csatlakozást biztosít a menetrend az IC vonatokhoz, és ezzel sokkal gyorsabban tudok feljutni Budapestre, mint a sima InterRégió vonatokkal – mondta. Hozzátette, hogy ezzel a változással 20 perccel hamarabb ér haza a fővárosból.

Horváth Zsolt az InterCity Vonatokat Hatvanban Facebook-csoport mozgalom koordinátora elmondta: többszáz főt érint a változás, akik új, kényelmesebb kocsikon utazhatnak. – Reggeltől-estig járó IC szolgáltatást kapunk mindkét irányba. Ezek mellett még plusz két InterRégió vonat is van, tehát óránkét három darab vonatot használhatunk – részletezte. Elmondta, hogy már a vonatokon és autóbuszokon egyaránt érvényes úgynevezett „Közös bérletek”-kel is lehet utazni a Budapest-Gödöllő-Hatvan vasútvonal mentén, így nem kell külön bérletet váltani erre a szakaszra.

Kezdőkép: archív