A MOL-Új Európa Alapítvány városfásítási programot hirdetett meg. A fenntartható jövő érdekében sorfák adományozásával támogatta a településeket. Hatvanban 4 helyszínre ültettek fákat, az elhelyezésükben pedig a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola diákjai is részt vettek. A program, a Hatvani Szolgáltató Kft. közreműködésével, Gulyás Katalin városi főkertész irányításával, egy szakképzett erdész segítségével valósult meg.

– A pályázat keretén belül 30 db fát ültetünk el a városban, 4 ültetési helyszínre: a Viola utcába 9 gömb szivarfát, a Népkertbe 6 darabot helyezünk ki. A Zagyva-liget területére 5 magas kőrist, 2 korai juhart és 3 keskenylevelű kőrist ültetünk, a Hatvani Strandfürdőbe pedig, 3 db Korai juhart és 2 db keskenylevelű kőrist – Gulyás Katalin, főkertész.

Az alapítvány minden fához 3 darab támasztókarót, védőrácsot és takarómulcsot szállított ki a helyszínre a fákkal együtt, továbbá minden ültetési helyszínre egy erdész szakember jelenlétét biztosította.