– A karácsony a gyermekeinkről, unokáinkról, szüleinkről és nagyszüleinkről, szól. Valamint a velük töltött időről, amit békességben és önfeledten töltünk velük ebben az időszakban – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Horváth Richárd polgármester a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub tajait, akik idén is együtt ünnepeltek a Daliban. Hiszen hagyomány náluk, hogy közösen hangolódnak a karácsonyra. Az eseményen a Gesztenyéskert Óvoda gyermekei énekes-táncos produkciót adtak elő a szépkorúaknak. Mindezek mellett a klub kultúrcsoportja is készült ünnepi műsorral. Orbán Péterné, a klub egyik tagja, rendszeresen látogatja az ének- és tánckar foglalkozásokat, most is lelkesen készült az előadásra. Azt mondta, a gyakori mozgás tartja fitten. Kiemelte, hogy sok jót kap ettől a közösségtől. – A szeretet és a törődés a legfontosabb. Ha valaki nem jön a foglalkozásra, felhívjuk, megkérdezzük mi a baj, miben tudunk segíteni. Számíthatunk egymásra, ez a mai világban kiemelt jelentőségű – részletezte.

Berkes Jánosné, a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy mozgalmas volt számukra az elmúlt időszak. – Fantasztikus évet zárunk, rengeteg szép programunk volt. A legkiemelkedőbb, hogy a városvezetés megítélte nekünk ebben az évben a Pro Urbe díjat, amire nagyon büszkék vagyunk. Emellett sokat dolgoztunk, ünnepeltünk, kirándultunk, vetélkedőket rendeztünk, kártyaversenyt szerveztünk – foglalta össze.

A közös karácsonyi ünnepségen több meghívott vendég is részt vett, így például Szinyei András alpolgármester, Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő, valamint Tompa Z. Mihály, a Liszt Ferenc Művelődési Ház igazgatója. A műsorokat követően ebédet fogyasztottak el a jelenlévők, a délutánt pedig kötetlen beszélgetéssel töltötték.

Fotó: Albert Péter