Még pár napig látogatható az időszaki Rippl-Rónai kiállítás a Hatvany Lajos Múzeumban. Az intézményben tárlatvezetést is igényelhető, ami által még jobban megismerhető a századfordulós magyar művészettörténet egyik legnagyobb hatású alkotójának élete, munkássága. Legutóbb különleges bemutatót szerveztek, ugyanis Mátyássy Gábor hatvani képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Erki Ferencné az Országjáró Nóta Klub pár tagjával érkezett az eseményre. Elmondta, hogy a társasággal gyakran járnak kulturális programokra, amiket mindig nagy érdeklődéssel figyel. Hozzátette, hogy nagyon örült, amikor megtudta, hogy Rippl-Rónai kiállítás nyílik Hatvanban, most kifejezetten Mátyássy Gábor tárlatvezetésére iratkoztak fel. – Az ismerőseim, akik már voltak az ő tárlatvezetésén, mondták, hogy fantasztikus tudása van, amit nagyon jól át is tud adni – mondta.

Mátyássy Gábor elmondta, hogy a tárlatvezetésen igyekszik átfogó képet adni Rippl-Rónai életútjáról, valamint alkotói szemszögből bemutatni a falon függő műveket. – Ha az ember ismeri a technikákat, amivel az alkotások készültek, arról is tud beszélni. A portrék kapcsán elsősorban nem az életrajzát szeretném ismertetni, hogy kivel milyen viszonyban állt. Hanem például, hogy mi különbözteti meg a fekete korszak képeit, valamint, hogy nem úgy dolgozott ezzel a színnel, mint Munkácsy. Mindezeken kívül beszélek még a pasztell- és olajtechnikáról is, tehát egy más szemszögből mutatom be a művészt – részletezte.

Az időszaki kiállítás, amely felvonultatja Rippl-Rónai 80 alkotása mellett iparművészeti munkáit és személyes tárgyait is, december 23-ig látogatható.